Thursday, August 6, 2009

Out Of The Blue

Pernah tak rasa kadang-kadang macam orang bodoh?I mean stupid yang stupid.Example, dah banyak kali dah stady benda 2 tuh tapi bila exam tak dapat jawab and result disappointed. And sometimes u noe the answer but somehow you just can't put it on words. And the worse part is you can remember the pages and even which sides of the paragraph letaknya answer tu tapi u can't even recall wat letter was it apatah lagi apa notes yg tercetak kat situ. Hurmmm...

So, for me, tak tau la orang lain, I akan fikir
1. Dulu mama tak kasi cukup susu ibu
2. Abah tak beli cukup vitamin, BRANDS, exampro and wat so ever
3. Banyak sgt dosa sampai tak ley ingat small2 things pown
4. Stady tak cukup
5. Exam mencabar

Yeah..Mostly pointing fingers la kan kat orang lain. Diri sendiri tak nak blame.

But today. A friend of mine telah membuat satu kesimpulan yg MAHA brilliant yg i tak terpikir lgsg pon. Apa yg dier cakap adalah:

Bukan bodoh tapi exam yg di set kan kementerian pendidikan Malaysia ni doesn't suit you


lebey kurang camtuh la ayat nyer. eventhough its only another reason to blame others instead of blame diri sendiri tapi yeah, it makes sense u noe. I am a very special person and they need to do some special exam for special types of person like me. YEAHHH!!!!

Akhirnya Sempurna..

At last..Sumenyer dah settled..Thanks to:

1. En Mohamad Zainin B Hasnan because
  • buat kan ayat-ayat for the menu
  • bagi idea2 bernas utk project elective ni
2. Pn Sharifah Roslinda Bt Syed Ali because
  • bagi pinjam buat activity2 memasak di stall nya
  • tolong tangkap pose-pose menarik utk dijadikan bahan bukti
3. En Meor Mohd Faizul Affendy B Ahmad Tarmizi
  • Thanks coz terpaksa bukak buku balik utk siapkan bende2 ni sume
  • terpaksa angkat call walaupun bz kat ofiz utk jawab pertanyaan2 yg memeningkan kepala
4. Cik Nahzatul Syima Bt Mustaffa
  • pinjamkan Adobe Photoshop utk buat poster
  • belanja tgk muvee sebab tension. hehehe (alasan!!)
5. Cik Zubalqiah Bt Zulkifli dan Cik Aliah Bt Musa
  • menjawab pertanyaan mengenai report
6. Cik Engku Hamidah Bt Engku Muhd Azmi
  • mendengar serta share keluhan2 yang ada
So, THANKS A LOT to those people. And kat sesape yg directly and indirectly membantu gak seperti

1. adek2 ku yg stop ketuk drum and maen guitar kat umah ni supaya kakak yg dikasihi dapat mengarang ayat dgn lebey mantap
2. abang kedai yg tolong print kan gambar
3. and tidak dilupakan bangla yg isi kan minyak kete utk aku g kedai printing

TERIMA KASIH semua..

Elective ku udah siap!!!Hehehe




Tuesday, August 4, 2009

Get Back On Your Feet..!!!

Lesson Learn

DONT depend on other people

Stand on your OWN feet!!!!

P/S: If they wanna help, they'll help. If they giv EXCUSES meaning they DONT wan to help..

Elective...

Oh..Elective,
Mengapakah kamu buat hidupku miserable?

Oh..Elective,
Mengapakah terlalu banyak yg hendak dilakukan?

Oh..Elective,
Tidak cukupkah segala pengorbanan ku sebelum ini?

Oh..Elective,
Perlukah engkau menderaku sedemikian rupa?

Oh..Elective, Oh..Elective.....

P/S: Should it be Oh..N. Hehehe

jessica alba..lindsay lohan..


If it wasnt me..who would it be???

sms 1: lindsay lohan or jessica alba..hurm

Tanda-tanda penyesalan coz it was me not them??


sms 2: x pun. dorang yg menyesal xdpt sy..

The best part was this...


cont. sms 2: tp sy ckp kt dorang, best girl win. (bangga seyh!!Aku hot dr dowg.hiks!)

The annoying part is..


cont. sms 2: sy rilex jer (yo yo o jew)



P/S: I love You

GIVE THANKS TO ALLAH

Monday, July 20, 2009

Penang Trip

Disebabkan trip ke Rawa Safaris Island terpaksa ditunda, jadi terpaksalah pegi bercuti ke pulau yg lain. Takde yg menarik pon sepanjang trip 3 Days 2 Nights ni. HEHe.. Tapi accomodation mmg SUPERB!!! Malangnya takde gmbr utk dijadikan bukti coz jiwa kacau masa kat sana.Hahaha..

Tempat yg dilawati:
1) Pantai yg indah lagi tenang
2) Rumah P.Ramlee..Huhuhuhu..Coz nenek aku nak pegi daaa
3) Bukit Bendera..Sumpah tak nak naik lagi
4) Shopping..as usual

Kemeriahan berada disana diserikan lagi dengan kehadiran Faris Haziq yg sgt versitil dalam setiap persembahan yg dilakukan. Kalo takde dier mmg sgt sunyi lah..

FARIS terjatuh ketika membuat persembahan
di Bukit Bendera

Selain daripada itu, juadah sepanjang trip pon best coz dimasak oleh chef terkemuka iaitu Mak Lang..Periuk belanga sumer dibawaknya..Malam plak ad BBQ..So mmg perut sentiasa berisi sepanjang trip..

Ni je lah gambar yg ada coz takde hati nak bergambar..
(gambar di bukit bendera)

.
.
.

THE END